Arrangement om Gresk Musikkhistorie

Marilena Zlatanou om gresk musikkhistorie.

Torsdag 26. januar hadde vi igjen et foredrag i GNK. Marilena Zlatanou, leder av Arkadia-koret, (og moren til Alexander Zlatanos Ibsen) holdt et interessant, morsomt og spennende foredrag om gresk musikkhistorie. Mange mennesker hadde funnet veien til våre lokaler denne kvelden, rundt seksti stykker. Noen var sangere i Arkadia-koret, mange var grekere og en hel del GNK-medlemmer, og alle var glade i Hellas.

Det var kø for å komme inn denne kvelden, men alle fikk sitteplass. Det var også matservering, en deilig blandet salat og kaffe og kaker. Jeg tror nok de første som forsynte seg, fikk noe mer enn de siste…. Men  det smakte godt!

Som Marilena Zlatanou sa med et glimt i øyet: Når vi grekere skal snakke om historien, går vi vært langt tilbake. Hun begynte med Sapfo som levde 500 år før vår tidsregning. Hun fortalte om Romanos o Melodos som levde tusen år senere, om Spyros Samaras som skrev mange operaer og også Den olympiske hymnen. Hun snakket om historie,  om ulike musikktradisjoner, om bouzoki, om rembetiko…. og hele tiden ledsaget av Marilena Zlatanous sang. Foredraget foregikk på norsk, til glede for mange av oss! Og etterpå var det aldri så lite dans!

                                                                                                                                                                     Tone Riise.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *