George Dalaras (Hellas)

Tekst fra Oslo World Music Festival

En gresk legende.

George Dalaras har vært en av de mest fremtredende skikkelsene i gresk musikk i flere tiår. Han er en utrettelig musiker som er drevet av sin kjærlighet til gresk musikk, og har begeistret publikum over hele verden siden sekstitallet.

Dalaras ble født i Pireus. I en ung alder ble han introdusert for tradisjonelle greske sjangre, som rebetiko, den «greske bluesen» og laïka, før han begynte å eksperimentere med flere moderne sjangere og etter hvert la han til en umiddelbart gjenkjennelig latinamerikansk vri.

Siden 1969 har han gitt ut utallige plater, og solgt over 20 millioner album. Han har solgt ut flere anerkjente konserthall, opptrådt med de beste orkestrene, og han har samarbeidet med artister som Sting, Peter Gabriel, Bruce Springsteen, Goran Bregovic, Paco de Lucia og Al Di Meola. Han har også mottatt flere utmerkelser og priser for sitt humanitære arbeid, inkludert Kennedy-prisen for sitt humanitære arbeid og UNESCO Goodwill Ambassadorship.

George Dalaras kommer til Oslo med et liveshow som inkluderer utvalgte klassikere fra hans enorme repertoar. Dette er hans første opptreden på Oslo World noensinne, og det blir en kveld som spenner hele karrieren, og som viser frem de mange fasettene til en av de største nålevende artistene fra Middelhavsregionen.

Beyond Music: The Power of Music

Vi er stolte over å presentere en eksklusiv artistsamtale med George Dalaras fredag 3. november på Internasjonalen.

Les mer om artistsamtalen her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *