Gresk dansekurs for nybegynnere i forbindelse med Nisio Trio og Marianna Sangita Røe sin konsert 09.09.23

Marianna Sangita tar oss med til sitt greske øyrike!

Marianna Sangita er en helt egen blomst. Som en eventyrlysten musikalsk hybrid har den gresk-norske komponisten, vokalisten, tekstforfatteren og perkusjonisten vært med på å skape noen av de friskeste prosjektene i norsk musikk det siste tiåret, og med sitt nye ensemble NisioTrio tar hun oss tilbake til sine greske røtter.

NisioTrio er et ordspill på begrepet Nisiotika som betyr øymusikk på gresk. NisioTrio tar for seg øymusikk fra hele Hellas – en musikalsk reise fra Dodekanesene til Kykladene og de Ioniske øyer til Kreta med fele, piano, perkusjon og stemmer. Hver rytme og sang har en dans som hører til. Denne kvelden vil greske folkedansgrupper svinge seg og du kan være med!

Marianna Sangita Røe ble kjent for mange gjennom kredbandet Broen, og har blåst en krydret middelhavsvind inn i jazzscenen de senere år bl.a. med det episke bestillingsverket «Spiti/Hjem» til Moldejazz 2022. Hun vant JazZstipendiatet 2021 og ble i 2022 tildelt Spellemannprisen i jazz for plata Oui sammen med Gurls & Trondheim Jazzorkester. Samtidig er det ingen tvil om at dama innerst inne er en folkemusiker, av det grenseløse slaget. Hun vokste opp omgitt av gresk folkemusikk, og har forsket seg videre inn i modale tradisjoner og rytmer fra Midtøsten, den iberiske halvøy og Hellas. Til NisioTrio har hun håndplukket to favorittmusikere fra sitt andre hjemland:

Glafkos Smarianakis fra Rhodos har gjennom oppveksten studert med klassiske og trad-lærere som Kiriakos Gouventas og O. Korelis. Han bor i Athen, og jobber som fiolinist med et repertoar som spenner fra gresk folkemusikk, urban musikk til balkansk musikk.

Hara Tsalpara fra Athen er klassisk utdannet pianist, sanger og multiinstrumentalist. Hun har forsket på tradisjonell stemmebruk og piano både fra Balkan og det østlige Middelhavet, og har som musiker utallige prosjekter og band innen urban- og folkemusikk fra Hellas.

Hara Tsalpara – sang, piano
Marianna Sangita Angeletaki Røe – sang, perkusjon
Glafkos Smarianakis – fiolin

Billetter til konserten

Gresk dansekurs for nybegynnere:

Vi ønsker å ha deg med på dansegulvet! Gresk Norsk Kulturklubb arrangerer derfor 2 timers dansekurs med de mest kjente greske folkedansene. Dansene kommer både fra fastlandet og øyene.

Lørdag 9. september kl 11.00-13.00
Gresk Norsk Kulturklubbs lokaler i Storgata 32.
Pris: 150,- pr pers
Maks 20 deltakere
Les mer og meld deg på her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *