Muskelbunt, filosof, slukhals: Herakles i gammelgresk litteratur og kultur

Utsatt til september- Foredrag

Herakles (Foto: Oleg Senkov / Shutterstock / NTB scanpix)

I september får vi besøk av professor ved Universitetet i Oslo, Silvio Bär. Professor Bär vil snakke om Herakles i gammelgresk litteratur og kultur.

Det finnes ingen annen figur i antikkens mytologi, verken gud eller menneske, som er like mangesidig og tilpasningsdyktig som Herakles. I dag er Herakles hovedsakelig kjent som en voldelig muskelbunt som med sine tolv storverk renser jorden for farlige dyr og skapninger – men de gamle grekerne betraktet ham også som filosofisk og politisk forbilde; de lo av ham og hans klossethet på teater; og de tilba ham til og med som gud. I denne presentasjonen skal Herakles’ ulike og motsetningsfylte sider i gammelgresk litteratur og kultur utforskes. Vi skal lese utdrag fra gammelgreske tekster (i norsk oversettelse) og se på ikonografiske fremstillinger av Herakles (som f.eks. statuer) for å danne oss et nyansert bilde av en antikk helt som var mye mer enn bare antikkens Arnold Schwarzenegger.

Velkommen til en reise i mythologien. Medlemmer 100 kr, ikke medlemmer 120 kr. Det vil bli servert noe lett å spise. Grunnet matforberedelser vil vi sette stor pris på påmelding før arrangementet her

Bär har også en egen blogg for de som er interessert i det: https://www.silviobaer.com/blog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *